You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

×

Vertrouwen in Textiel

Oeko-Tex certificaat

Mc Three is de trotse bezitter van het ‘Oeko-Tex Standard 100 certificaat.

Oeko-Tex is een internationaal certificeringssysteem voor textielbedrijven. Het voert uniforme tests uit op de grondstoffen, de half-afgewerkte- en eindproducten van die bedrijven.

Het systeem werkt met meer dan 100 specifieke tests die nagaan of het geteste product schadelijke stoffen bevat. Het zijn onafhankelijke research- en testinstellingen die de proeven uitvoeren. Centexbel stond in voor het onderzoek van Mc Three.

De certificering gaat gepaard met een label: Confidence in Textiles. Het staat voor verantwoorde productie, veiligheid en transparantie. Met dat label krijgen werknemers in textielbedrijven, kleinhandelaars en consumenten een bijkomende garantie dat de betreffende producten geen schadelijke stoffen bevatten.

Het certificaat bewijst dat Mc Three zich voortdurend inzet voor verantwoorde en duurzame productie. Voor onze afnemers is het een bewijs dat Mc Three een ernstige en betrouwbare zakenpartner is.

Het Oeko-Tex Standard 100 certificaat garandeert dat onze producten geen schadelijke stoffen bevatten.

Ethische handel

Mc Three behaalde met succes de ‘ETI Base Code’.

ETI staat voor ‘Ethical Trading Initiative’ en bewijst dat we zorgen voor de beste werkomstandigheden voor onze productiearbeiders.

We vragen ook aan onze belangrijkste leveranciers om de ETI Base Code te onderschrijven.